"Indringend. Maakt knap gebruik van het fraaie, duistere landschap"- de Volkskrant

"Confident and sensitive. Standout performances. Delicate depiction of loneliness. Compelling character study"              - Chicago Sun-Times

VERKRIJGBAAR OP DVD & VOD

Winnaar White Iris Award voor beste debuut, Brussels Film Festival 2013 
Winnaar British Independent Film Award 2013 voor beste nieuwkomer (Chloe Pirrie)

Zeventienjarige Shell leeft temidden van de Schotse Hooglanden. Hier, geïsoleerd van de rest van de wereld, woont en werkt ze in het pompstation van haar vader. Nu Shell bijna volwassen is, krijgt ze aandacht van twee mannen: leeftijdgenoot Adam en de gescheiden vader Hugh. Maar Shell kan pas echt op eigen benen staan als ze loskomt uit de relatie met haar vader, die steeds meer begint te lijken op een verhouding tussen geliefden. 

'Shell' is het trefzekere speelfilmdebuut van de veelbelovende regisseur en scenarioschrijver Scott Graham. De film onderscheidt zich door een verbluffend mooie fotografie, waarin het Schotse landschap een glansrol speelt, indrukwekkende acteerprestaties en een fijngevoelige psychologie. Actrice Chloe Pirrie, die voor meerdere filmprijzen werd genomineerd, is onvergetelijk in de rol van Shell. Op het Brussels Film Festival won 'Shell' afgelopen jaar de White Iris Award voor beste debuut.

 

Regie: Scott Graham
Cast: Chloe Pirrie, Joseph Mawle, Michael Smiley, Iain De Caestecker

ST12_Poster_US.jpg