"Poelvoorde en Dupontel pakken fijn uit, in rollen die zowel deerniswekkend als heroïsch zijn." -  Het Parool
"Le Grand Soir is een fraaie tragikomedie over de volstrekte onmogelijkheid om nog een revolutionair gebaar van enige betekenis te maken in het huidige kapitalisme." - NRC Handelsblad

 

 

LE GRAND SOIR

De familie Bonzini runt het restaurant La Pataterie, gelegen aan een treurige winkelboulevard aan de rand van de stad. De oudste zoon Not is de meest hardnekkige 'punk met hond' van Europa. Zijn broer Jean Pierre is een matrassenverkoper. Als de werkdruk te groot wordt, belandt Jean Pierre op straat, bij Not. Le grand soir is het verhaal van een familie die beslist om in opstand te komen, maar dan op geheel eigen wijze. 

Benoît Poelvoorde (C'est arrivé près de chez vous) en Albert Dupontel (Irréversible) spelen de hoofdrollen in deze originele komedie van het regisseursduo Benoît Delépine en Gustave Kervern (Mammuth). Verder zijn er opvallende cameo's van onder anderen Yolande Moreau, Serge Larivière, Bouli Lanners, Miss Ming en Gérard Depardieu. De film werd geselecteerd voor de sectie Un Certain Regard in Cannes en won er de Speciale Juryprijs. 

 

 

Regie: Benoît Delépine / Gustave de Kervern
Cast: Benoît Poelvoorde, AlbertDupontel

 

 

GrandSoirPoster.jpg